Tæger VS. flåter hos hunde

Vidste du, at tæger og flåter ikke er det samme? 

Tæger tager tit skylden for flåternes “arbejde” i danske munde, men tæger er slet ikke parasitter, ligesom flåterne. 

Tæger er insekter med 6 seks ben, som lever af blandt andet plantesafter, andre mindre insekter og som ikke angriber mennesker eller vores husdyr.

Flåterne derimod er 8 benede blodsugende parasitter. De kan blandt andet bære på Babesia (da de er mellemværter for denne blodsporozoo, som forårsager babesiose) og Borrelia (bakterie, som forårsager borreliose/Lyme disease).

Den flåt, som vi og de firbenede oftest hiver med hjem fra skove- og andre steder i naturen, er skovflåten (Ixodes ricinus).

Skovflåten opholder sig i venteposition i fx græsstrå. Den kan ved vibrationer, skygger, sensoriske impulser mm. opfange en passerende vært og hægte sig fast til denne. 

Flåterne siges ,at begynde at komme frem, når der ikke længere er frost i nattetimerne. Altså omkring marts/april til september/oktober, alt efter vejret.

Flåter kan ligesom lopper, behandles forebyggende med antiparasitære midler, som kan købes hos dyrlægen. Disse midler kan også dræbe de flåter og lopper, som allerede findes på din hund. 

Hos EES er vi så heldige, at have dyrlægestuderende Louise Marie Jønsson med på holdet! Hun bidrager med vigtig viden, til gavn for både dig og din hund. 


Hun er både passioneret og en kæmpe ildsjæl, og derfor er det en stor ære for os, at hun har lyst til at dele ud af hendes faglighed og viden.

Find hende på instagram: @vetmedstudentdk

dyrlæge, fodring af hunden

Artiklen er skrevet af dyrlægestuderende Louise Marie Jønsson. Da Louise er studerende, fraskriver vi os ansvaret for korrekthed i artiklen. Har din hund symptomer eller lign., bedes du altid kontakte en dyrlæge. Artiklen er blot vejledende. 

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *