fbpx

Kurser & seminarer

Vi underviser hundeføreren ud fra de personlige kompetencer
og kvalifikationer vedkommende har. 

Det er meget langt fra den typiske “lær mig alting” mentalitet.

Det er en proces fyldt med selvindsigt og selvudvikling.

Nikoline Kitsja Andersen, Indehaver og underviser

interesseret i Kurser & seminarer?

VIGTIG INFO!

Vi har ventelister på tilmelding til vores træningscamps

Ønsker du at komme på ventelisten?

Kommende kurser og seminarer:

INGEN LEDIGE PLADSER!

2-dages seminar ved Anders Hallgren
Emne: Stress
9.-10. November 2024

Sted: Sofiendalsvej 83, 9200 Aalborg

Tidspunkt: Lørdag ca. kl. 9.00-17.00 og
søndag ca. kl. 9.00-16.30

Det er tidligst muligt at komme 15 min før start.

Pris: 1150 kr. pr. pers inkl. sandwich, snacks, frugt, vand, kaffe og te
(Træner man i forvejen hos Eifer elite sport, får man 10% rabat.)
Tilmelding er bindende, og kan ikke refunderes.

Indhold:
Skadelig stress i forskellige former er et fænomen, der bliver mere og mere almindeligt i det moderne samfund, og det rammer både mennesker og dyr. I første omgang sker den største mærkbare ændring i hundens adfærd, og i tilfælde af langvarig stærk stress opstår ofte følelsesmæssig udmattelse.
På kurset skal vi kigge dybere ind i flere aspekter af stressbegrebet, bla. de to typer stress:
På den ene side har vi endokrin stress, som er baseret på stresshormoner fra kroppens hormonproducerende kirtler, såsom adrenalin og kortisol fra binyrerne. På den anden side har vi hjernestress, hvilket betyder, at der er ubalance i hjernens forskellige mekanismer til at håndtere stress. Som hundetræner og hundefører, er det vigtigt at kunne kortlægge årsagerne til stress.

Vi vil gennemgå en stressanalyse, hvor vi kigger dybere i begreber som over- og understimulering.

For at håndtere stress hos hunden, skal vi kende til de forskellige stressfaktorer, der findes i hundenes verden. Derfor gennemgår vi alle de kendte faktorer, og hvad der kan gøres for at undgå dem, for at forebygge problemerne.
Udover forebyggende tiltag tager vi forskellige former for terapi op, både psykologisk og ernæringsbaseret, samt medicinsk.

IKKE ÅBEN FOR TILMELDING

Kursus: 2 dages camp
7.-8. december 2024

Sted: Ikke fastlagt endnu

Tidspunkt: Alle dage 10.00-16.30

Pris: 2395,- inkl. fuld forplejning (Morgenmad, frugt, snacks, frokost, kage, kaffe/te, sodavand mv.)

Indhold:

Dette kursus er lavet til hundeførere, der ønsker at styrke deres samarbejde med deres hund gennem personlig udvikling.
▫️Med afsæt i den nyeste viden inden for psykologi og kommunikation vil hundeførerne blive guidet til at arbejde med deres egne mønstre, reaktionsmønstre og følelsesmæssige strategier.
▫️Kurset vil fremhæve vigtigheden af selvindsigt og bevidsthed om nonverbal kommunikation, spejling og kalibrering i relationen til hunden.
▫️Gennem refleksion og praktiske øvelser opnås en dybere forståelse af, hvordan vores indre tilstande påvirker hundens adfærd, og hvordan vi kan skabe et trygt og udviklende træningsmiljø.

åben for tilmelding

2-dages seminar ved Anders Hallgren
Emne: Drivkraft og Motivation
1.-2. februar 2025

Sted: Sofiendalsvej 83, 9200 Aalborg

Tidspunkt: Lørdag: 9.00-17.00. Søndag: ca. kl. 9.00-16.30. Det er tidligst muligt at komme 15 min. før start!

Pris: 1250 kr. pr. pers inkl. sandwich, snacks, frugt, vand, kaffe og te
(Træner man i forvejen hos Eifer elite sport, får man 10% rabat.) Tilmelding er bindende, og kan ikke refunderes.

Indhold:
Målet med dette seminar er at belyse de problemer, du kan støde på, når du træner hunde til konkurrence eller arbejde i forskellige slags tjeneste. Det handler som regel om en hunds motivation, energi og drivkraft. Her er processer i hjernen og i det endokrine hormonsystem ofte af afgørende betydning og kan give fingerpeg om, hvordan vi kan bevare en hunds drivkraft og dermed kapaciteten til at arbejde. En høj motivation hos hunden gør træning og arbejde vellykket, men der er desværre meget, der sænker motivationen. Derfor er vi nødt til at lære, hvordan motivation fungerer, både fysiologisk og psykologisk, og vi gennemgår en række forskellige ting, der vedligeholder og mindsker en hunds vilje til at træne og arbejde. Desværre ligger det i sagens natur, at motivationen falder over tid, hvilket gør det ekstra vigtigt at sætte sig ind i alle de ting, der kan holde motivationen på et højt niveau.
En hund kan kun motiveres til én ting ad gangen, derfor vil der være mange ting, der kan forstyrre arbejdsmotivationen, såsom fristende retter på en restaurant. Hvis vi ved, hvad der kan konkurrere med en hunds arbejdsglæde, såsom sult, udfordring fra andre hunde og lignende, kan vi minimere påvirkningen fra disse. Aggression og frygt kan have en ødelæggende effekt på både en hunds drivkraft og motivation. Det kan endda risikere hele en hunds karriere. Hormonelle forstyrrelser og smerter er blandt de mest almindelige årsager bag problemadfærd, og derfor vil vi bruge tid på, hvordan vi analyserer årsagerne bag disse. 

Hvorfor har vi ventelister på vores kurser?

Hør hvad Nikoline fortæller om kurserne:

“Vores kurser har altid ventelister, og dét er der en grund til!

Vores kurser er fyldt med nærvær, sammenhold og fællesskaber! De er fyldt med mennesker som bygger hinanden, hepper på hinanden og støtter hinanden. Man bidrager til hinandens udvikling, og man kommer ikke med en masse gode råd, medmindre man bliver spurgt. Dette er forbeholdt os som undervisere.

Der findes INGEN jantelov og INGEN bedrevidende attitude. Udelukkende positiv energi! For at opretholde dette unikke fællesskab, kan man derfor heller ikke bare melde sig til vores kurser, uden vi har haft en telefonisk eller fysisk snak, hvor vi mærker ind i om den pågældende hundeførere forstår vigtigheden i fællesskabet. Vi afviser folk som bidrager med en dårlig stemning og negativ energi!

Det er sårbart at stille sig ud på banen med sin hund, og lade sig konfrontere med sine udfordringer. Derfor er det altafgørende for udviklingen og læringen, at vi føler os 100% trygge!”

“Jeg er så stolt, for jeg føler virkelig vi har skabt et fuldstændig unikt fællesskab, hvor hundeførerne kan slappe af og være 100% sig selv, og det er jo netop sådan et sted, man er modtagelig for læring og udvikler sine kompetencer som hundefører og menneske”

– Nikoline, indehaver og instruktør

Kurser og seminarer i din klub?

Vi afholder løbende kurser i bla. DCH, Schæferhundeklubben og Politihundeforeningen.
Her henvises til tilmelding hos den respektive klub.
De vil ikke blive slået op gennem os.

Vores egne kurser, seminarer og camps vil blive slået op på vores Facebook-side under “begivenheder“.

Heldags kursus

Lørdag eller søndag
kl. 10.00 – 17.30

Max 12 hunde + observatører

Pris:
8.500,- inkl. kørsel (Jylland). Tillæg ved fyn eller sjælland

Weekend kursus

Weekend begge dage kl. 10 – 17

Max 12 hunde + observatører

Pris:
15.000,- inkl. kørsel (Jylland). Tillæg ved fyn eller sjælland

kursus eller efteruddannelse 
(for instruktører)

F.eks. lørdag kl. 10-17
Max 12 instruktører

Pris:
F.eks. 5500,- inkl. kørsel (Jylland). Tillæg ved fyn eller sjælland

Hvad indeholder et dagskursus i lydighed?

  • Vi kommer ind på hvordan al adfærd er styret af behov, og hvordan behov kan anvendes til at skabe et fantastisk samarbejde mellem hund og fører.

  • Vi skal kigge på de begreber der påvirker vores mentalitet og kropssprog, og som enten kan resultere i en ekstremt tæt relation eller en enorm kløft mellem hund og menneske.

  • Vi vil gå i dybden med følelsesmæssig forstærkning, som vil give hunden en langt mere tilfredsstillende oplevelse af sit arbejde. I kombination med de centralpsykologiske funktioner, såsom vilje og mod, får vi en ekstremt potent forstærkning – langt stærkere end de typiske forstærkere såsom legetøj eller mad.

  • Vi kommer også igennem emner som neuroplasticitet, spejling, regulering, hjernens signalstoffer og lederskab(lærerskab).

Herefter tager vi det teoretiske med ud i praksis og arbejder med hund og fører individuelt.

Hvad indeholder et dagskursus i rundering og forsvarsarbejde?

Vores Gruppe C kurser (forsvarsarbejde) er helt unikke, fordi både teorien og træningen giver mening.

  • Vi kan udover at argumentere og dokumentere for hver enkelt moment i vores tilgang også udføre teorien i praksis med et solidt afsæt i videnskabelig evidens som ingen anden før har sammensat.

  • Vi får vores viden og praksis fremlagt så de giver mening for både hund og fører.

  • Vi arbejder med hundens instinkter fremfor imod dem, og dermed undgår vi negativ stress og frustration i både indlæring og udførsel og optimere derfor også samarbejdet.

  • Vi arbejder langt dybere end den overflade som den kognitive opfattelse knap nok ridser. Vi kommer helt ind under overfladen og arbejder med de biologiske funktioner naturen har specialiseret igennem tusinder af år.

  • Udover den biologiske del arbejder vi på hundens kompetencer i forhold til at optimere og navigere og regulere i deres nervesystem igennem psykologi og psykologiske processer. Selvværd, selvtillid, tryghed mod og vilje er nogle af de spillere som her kommer på banen. 

  • Vi kommer ind på hvad det kræver af en figurant at kunne navigere i hundens biologi og psykologi. En figurant skal kunne meget mere end at ”lege” med et bideskind eller et ærme. En figurant skal arbejde med visuel kommunikation og være utrolig autentisk i sin mimik og kropssprog ja sågar i sit energiarbejde.

Kursus eller efteruddannelse for instruktører

Kurset indebærer emner som:
 
  • Hvordan får jeg bedst muligt formidlet min viden til hundeføreren, uden de føler sig “belært”?
  • Hvordan skaber jeg en tryg relation, så hundeføreren kan udvikle sig?
  • Hvordan ved jeg om jeg er “ren” og neutral i min rådgivning og vejledning? Baserer jeg måske mine råd på gamle erfaringer med andre hunde og hundeførere, eller på egne erfaringer, og derfor kommer til at lave uhensigtsmæssige antagelser, som ikke tager afsæt i den pågældende hundefører, men hvordan jeg TROR hundeføreren er?
  • Hvordan bruger jeg reelt min erfaring hensigtsmæssigt?
  • Hvordan kan jeg blive bevidst om mine egne ubevidste mønstre og strategier som menneske og dermed i min underviserrolle?
  • Hvordan kan jeg sørge for at LYTTE til hundeføreren, og lade dem finde svaret selv, eller finde det i samspil, fremfor at tro jeg allerede har svaret til dem?
  • Hvordan kan jeg som underviser, arbejde med begreber som præstationsangst, og dissociation hos hundeføreren?
  • Hvordan kan jeg italesætte vigtige, men måske svære emner og problematikker, uden at hundeføreren føler sig angrebet og går i forsvar?
  • Hvordan kan jeg passe på mig selv i rollen som instruktør og underviser? Og sørge for jeg ikke påtager mig det fulde ansvar for andres udvikling?
  • Hvordan bliver jeg bevidst om det er noget indeni mig jeg skal arbejde med og mærke ind i, og om det er bedre at henvise hundeføreren til en anden instruktør?
Kort sagt: Vi skal arbejde med projektioner!
 
OPBYGNING:
Vi arbejder casebaseret, og skiftevis teoretisk og praktisk. Vi skal kort sagt ud og have dette i hænderne!
I case arbejdet vil vi også arbejde med både egenreflektioner og reflektioner i grupper.
Undervejs vil der være en “pause” hvor VM-titel vinder Michael Eifer, vil byde ind med udvalgte problemstillinger vi som undervisere ofte møder. Han kigger på selve hunden og hvordan vi skal gribe den pågældende udfordring an, hvorefter vi dykker ned i hvordan vi kan få denne viden om tilgangen til HUNDEN, videreformidlet til hundeføreren, således hundeføreren rent faktisk kan arbejde med tilgangen i praksis.
 
For husk: Taber vi hundeføreren, taber vi hunden og dermed forudsætningen for det samspil og bånd vi ønsker at styrke.
 
Kan vælges som et endags kursus, eller en efteruddannelse. Kurset er KUN for uddannede hundetrænere eller instruktører. (Uddannet gennem klub eller privat)
 

Nikoline er specialiseret  indenfor emner som neuroplasticitet, spejling, regulering, tilknytning, samt relations- og kommunikations arbejde.

Hertil har Michael over 30 års erfaring og adskillige titler fra  hundesporten, bla. en VM-titel. Denne kombination gør os i stand til at tilbyde jer en helt unik sammensætning af kompetencer.

Eksempler på tidligere afholdte kurser og seminarer:

  • D. 1. maj 2022 PH Nykøbing Falster heldagskursus
  • D. 18.-19. juni 2022 Schæferhundeklubben Kalundborg weekendkursus
  • D. 20.-22. juli Sommer camp (Lydighed)
  • D. 4.-6. august Sommer camp (C-camp)
  • D. 1. oktober 2022 DCH Herfølge heldagskursus kun for klubbens trænere
  • D. 21.-23. Oktober Efterårs camp (C-camp)
  • D. 30. oktober 2022 PH Herning heldagskursus
  • D. 10.-11. december 2022 Jule camp (Lydighed og c-camp)
  • D. 17.-19. februar 2023 Vinter camp
  • D. 7.-9. april 2023 påske camp 
  • D. 7. – 9. Juli 2023 Sommercamp (Lydighed)
  • D. 21. – 23. Juli 2023 Sommercamp (C-camp)
  • D. 23. September 2023 Dagskursus Århus kreds 12 
  • D. 24. September 2023 C-kursus Århus Kreds 12
  • D. 14. – 16. oktober 2023 efterårscamp (Lydighed og c-camp)
  • D. 30. oktober 2023 Dagskursus i DCH Thisted
  • D. 25. – 26. November 2023 Julecamp indendørs Sindal
  • D. 23. – 25. februar 2024 Vintercamp indendørs Sindal

Billeder taget af www.glisborg.dk

Eifer Elite Sport

Praktisk information

om os

Nyhedsbrev

Sign up to our newsletter